Hvad er futsal?

Futsal er en variant af fodbold, der spilles på en 40 x 20 meter bane – oftest indendørs. Futsal spilles mellem to hold med hver fem spillere: fire markspillere og en målmand. Vil du vide mere? Så læs, lyt og se med herunder…

Hvad betyder futsal?
”Futsal” kommer af en sammentrækning af de portugisiske ord “futbol de salão” og spanske “fútbol sala/de salón”, der betyder ”indendørs fodbold”.

Hvad er futsal? Se videoen her:

Futsal er en variant af fodbold, der spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane – oftest indendørs, hvor to hold a fem spillere (fire markspillere og en målmand) prøver at score ved at sparke bolden i modstandernes mål.

En kamp varer 2×20 minutter (yngste alderstrin spiller kortere tid), og det hold, som i løbet af kampen har scoret flest gange i modstandernes mål, har vundet.

Hvordan udtaler man futsal?
Futsal udtales [ˈfudˌsɑl].

Hvordan er reglerne?

Modsat alm. indendørs fodbold, spilles der i futsal IKKE med bander langs banen.

Vil du vide mere om reglerne i futsal, har vi lavet en artikel om futsal regler her.

Hvad er forskellen på futsal og fodbold?

Banen er mindre end en traditionel fodboldbane. De officielle banemål er 40 x 20 meter, hvilket svarer til banen, man bruger i håndbold og floorball. I futsal spilles der IKKE med bander langs eller bag banen.

Bolden er ligeledes mindre end en almindelig fodbold. Den vejer desuden mere.

Antallet af spillere er reduceret til fem stk på hvert hold: fire markspillere og en målmand.

Sko til futsal

Reglerne (og tiden)

Hvor kan man spille futsal?

Selvom nærmest enhver idrætshal kan bruges til futsal, er det langt fra alle byer, der har et futsalhold. Langt de fleste steder trænes og spilles der fortsat alm. indendørs fodbold med bander og hvad der ellers dertil hører.

Sjælland

Fyn

Jylland

Vil du vide mere?

Kan du heller ikke få nok af og om futsal? Herunder har vi samlet en række links og henvisninger til bøger, videoer og hjemmesider om futsal.

Bøger om futsal

Video om futsal

Der findes et hav af gode dokumentarer, kortfilm og indslag om futsal på Youtube. Søg f.eks. efter “futsal documentary”, “what is futsal”, “best futsal videos”, “futsal training” o.lign.

Flere professionelle spillere som Pele, Neymar Jr., Ronaldinho, Messi, Christiano Ronaldo m.fl. har desuden spillet futsal i deres tidligere år – og derfor fylder futsal også lidt i diverse dokumentarprogrammer om disse spillere.

Links til andre sider om futsal

https://www.fifa.com/futsal/